ORGANIZACJA IMPREZ - MENU

Przykładowe Menu:
1. PRZYJĘCIE WESELNE
2. PRZYJĘCIA OKOLICZNOŚCIOWE
3. PIKNIK/GRILL
4. PRZYJĘCIE W STYLU WIEJSKIM

PRZYJĘCIE WESELNE
Powitanie
1) Zupa
- Zupa serowo – pieczarkowa
- Zupa borowikowa z kluseczkami
2) Obiad
- Kotlet de volaille, ziemniaki/frytki, zestaw surówek
- Pieczeń z indyka z ziołami, ziemniaki/kluski śląskie,
zestaw surówek
- Zawijaniec schabowy z pieczarkami, ziemniaki/frytki,
zestaw surówek
- De volaile , ziemniaki/frytki, zestaw surówek
- Schab karkowy w sosie ziolowym , ziemniaki/kluski śląskie,
zestaw surówek
- Pierś po hawajsku z ananasem i mozzarellą, ziemniaki/frytki,
zestaw surówek
- Pierś z pieczarką w serze, ziemniaki/frytki, zestaw
surówek
- Filet drobiowy w sosie borowikowym,
ziemniaki, bukiet surówek
- Sznycel wieprzowy,
ziemniaki, bukiet surówek
3) I kolacja (do wyboru jedno danie rybne i jedno
mięsne)
- Panga w sosie cytrynowo- maślanym
4) II kolacja
- Zrazy wołowe, kluski śląskie, surówka
- Strogonoff wołowy, bułeczka
- Karkówka w sosie pieczeniowym, kluski śląskie, surówka
- Roladki w sosie śmietanowym, ryż, surówka
- Schab w sosie pesto, kluski śląskie, surówka
- Roladka drobiowa nadziewana szpinakiem i gorgonzolą, kopytka, surówka
5) III kolacja
- Barszcz czerwony z pasztecikami
Przekąski (6 do wyboru):
- Szynka ze szparagami w glazurze
- Pasztet staropolski
z grzybami i żurawiną
- udo z kurczaka faszerowane
Sałatki (3 do
wyboru):
- Sałatka z kurczaka z ananasem
Dodatki
- Marynaty, pomidor, ogórek, sałata
- Pieczywo pszenne i razowe
Napoje gorące:
- Herbata z cytryną, kawa rozpuszczalna lub parzona
W ofercie posiadamy także STÓŁ STAROPOLSKI
- Szynka wędzona z kością
- Kiełbasa wiejska
- Boczek pieczony i wędzony
- Baleron
- Polędwica
- Pasztet wieprzowy
- Kaszanka
- Golonko wędzone
- Smalec wiejski z ogórkami
- Sos czosnkowy
- Sos cumberland
- Chrzan
- Musztarda
- Chleb wiejski

PRZYJĘCIA OKOLICZNOŚCIOWE
Przekąski zimne do wyboru:
- szczupak faszerowany
- kompozycja z ryb
- deska serów
- deska wędlin
- rolada z kurczaka
- schab ze śliwką
- ryby wędzone
- śledzie w różnych postaciach
- tatar
Sałatki do wyboru:
- sałatka z tuńczykiem
- sałatka z kurczaka
- sałatka grecka
- sałatka z pieczarek
- sałatka z krabów
- sałatka z selera
Zupy:
- rosół
- gulaszowa
- flaki
- zupa krem z brokułów
- zupa krem z kalafiora
Dania ciepłe:
- zawijaniec schabowy z pieczarkami
- zraziki wołowe zawijane
- udka z kurczaka pieczone
- sznycel z indyka z serem
- roladki z soli
- roladki z kurczaka w sosie
- kompozycje ryb smażonych
- kotlet de vollay
- krokiety
- pierogi
Dodatki:
- ziemniaki opiekane
- ziemniaki z wody
- frytki
- ryż
- kasa gryczana
- kopytka
- warzywa gotowane
- zestawy surówek
Desery i napoje:
- szarlotka w sosie waniliowym i kulką lodów
- sernik
- desery lodowe i owocowe
- soki owocowe
- napoje gazowane
- woda mineralna

PIKNIK/GRILL
Organizujemy
imprezy plenerowe i biesiady grillowe z pieczeniem prosiaka i
ogniskiem. W zależności od państwa życzeń układane jest menu grillowe.
W celu umilenia państwu zabawy polecamy muzykę na żywo lub mechaniczną.
Polecamy również przejażdżki bryczkami i wozami taborowymi lub w
okresie zimowym saniami.
Zupy
- żurek
- gulaszowa
- grochówka
- flaki
Dania z grilia
- polędwica wp słodko-ostra
- kotleciki po węgiersku
- karkówka
- golonka po bawarsku
- szaszłyk wp
- boczek
- żeberka
- kaszanka
- skrzydełka z kurczaka
- kiełbaski ziołowe
- sznycel z indyka
- filet z kurczaka
- szaszłyk drobiowy
- roladki
Dodatki
- twaróg ze śmietaną i szczypiorkiem
- pieczywo różne: chleb krojony, bagietka
- ziemniaki pieczone z ziołami w folii
- ziemniaki zasmażane na sposób staropolski
- bigos staropolski
- ogórki małosolne w kamionkach
Sosy
- chrzanowo-jabłkowy
- musztardowy
- tatarski
- czosnkowy
Sałatki
- z pomidorów, cebuli, ogórka
- sałatka ziemniaczana
- z pieczarek
- z selera
- grecka
Zapewniamy: grille, obsługę, nagłośnienie, zadaszenia, parasole, ławy.

PRZYJĘCIE W STYLU WIEJSKIM
Wędliny::
- szynka w całości
- boczek wędzony
- kiełbasa biała parzona
- kiełbasa swojska
- kaszanka na zimno
- baleron
- polędwica
- salceson jasny
- salceson ciemny
- pasztet wiejski
Pieczywo:
- chleb wiejski na tataraku
- chleb wiejski razowy
- chleb litewski
- chałwy plecione
- rogale
Dodatki:
- ogórki kiszone (w sezonie małosolne) w kamionkach
- grzybki w occie
- papryka marynowana
- smalec wiejski ze skwarkami
- kapusta z leśnymi grzybami
- pierogi
- wiejskie sery
- kompot babuni
- ciasto domowe
- owoce
Dodatkowo polecamy:
- prosie faszerowane pieczone
- indyk pieczony
- udziec wieprzowy pieczony
- dzik pieczony